Project Description

Intermedia Body: artistic research meetings / Bucharest’16

Bucharest International Dance Film Festival are plăcerea de a prezenta în deschiderea festivalului seria de conferințe Intermedia Body, organizate sub forma unor întâlniri între artiști care lucrează în domeniul multidisciplinar al artelor performative intermedia. La granița dintre corp și media, artiști din Austria, Bulgaria și România împărtășesc din experiența lor despre procesul de realizare a unei opere colective interdisciplinare în contextul artei contemporane.

Printre subiectele abordate se numără: corpul uman ca interfață pentru interacțiune și instrument pentru expresie audio-vizuală, rolul media ca performer digital pe scenă, experiențe transformatoare în timpul procesului de lucru interdisciplinar în interacțiunea scenică, transculturalitatea corpului, realitatea augumentată și realitatea virtuală în spectacolele de teatru.

Artisti participanti: Antony Rayzhekov (AT/BG), Simona Deaconescu (RO), Gerhard Funk (AT), Mihaela Kavdanska (RO/BG), Cătălin Crețu (RO), Cinty Ionescu (RO), Raluca Nestor-Oancea (RO)

@ Universitatea Națională de Muzică (Sala Auditorium) – Str. Știrbei Vodă, nr. 33, corpul nou, etaj 4

Intrarea liberă! / Free entrance!

Citește mai mult: http://www.bidff.ro/romana#intermedia-body-artistic-research-meetings

 

Conferința este co-organizată de platforma AVmotional, curatoriată de Mihaela Kavdanska și găzduită de Universitatea Națională de Muzică București – Centrul de Muzică electroacustică și Multimedia. Participarea artiștilor din Austria la conferință este facilitată de Forumul Cultural Austriac / Ambasada Austriei.

 

Conferința se desfășoară în limba engleză.